آلمان سر مجسمه تاریخی را به یونان پس داد-راهبرد معاصر
تل‌آویو به حکم بازداشت «نتانیاهو» و «گالانت» اعتراض می‌کند ادعای تروریست‌ها در مورد پیشروی در غرب حلب تمدید تعلیق پروازهای شرکت هواپیمایی فرانسه به تل‌آویو محمود عباس، جانشین خود را مشخص کرد آمریکا ۲۱ مقام ونزوئلا را تحریم کرد کاخ سفید: تماس‌های مداوم و غیرمستقیم با حماس وجود دارد منع تردد در جنوب رود لیتانی در لبنان در پی اعلام آتش بس آلمان سر مجسمه تاریخی را به یونان پس داد پاسخ ایران به بیانیه گروه۷؛ ایران محق به پاسخ به تجاوز رژیم صهیونیستی است کاخ سفید: از امروز تلاش‌ها برای آتش‌بس در غزه را آغاز می‌کنیم عراقچی: ایران حق دارد به اسرائیل پاسخ دهد، اما تحولات منطقه را هم در نظر می‌گیرد لیبرمن: اسرائیل پرچم تسلیم را بالا برد وال‌استریت‌ژورنال: عاملین قتل خاخام اسرائیلی در ترکیه دستگیر شدند عراقچی: چندین هزار سانتریفیوژ پیشرفته ایرانی وارد مدار می‌شوند نتانیاهو از موافقت کابینه رژیم صهیونیستی با توافق آتش‌بس در لبنان خبر داد

آلمان سر مجسمه تاریخی را به یونان پس داد

یک موزه آلمانی سر یک مجسمه مرمر باستانی را در جریان مراسمی به یونان پس داد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۶ - ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 27
کد خبر: ۲۶۴۲۸۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ یونان سر یک مجمسمه یونانی را در جریان مراسمی که در نوزدهم نوامبر برگزار شد از آلمان دریافت کرد.

این شیء باستانی در سال ۱۹۸۹ میلادی به «موزه باستان‌شناسای دانشگاه مونستر» اهدا شد،، اما مشخص نیست که مالکان قبلی آن چطور این مجسمه را به‌دست آوردند و چرا از محل اصلی جدا شده است. این مجسمه در موزه باستان‌شناسی «سالونیک» به نمایش گذاشته خواهد شد.

این سر از یک نقش برجسته واقع در یک گور جدا شده است. دو باستان‌شناس آلمانی با بررسی سبک ساخت مجسمه، متوجه شباهت آن با نقش برجسته‌های قبر‌های واقع در «سالونیک» شدند و به مدل مو‌های خاص و مشخصات چهره اشاره کردند. با تجزیه و تحلیل ترکیب سنگ مرمر و سر‌های مشابه در «موزه باستان شناسی سالونیک»، باستان‌شناسان دریافتند که منشا آن همان معادن سنگ در جزیره «تاسوس» در شمال شرقی یونان است. کارشناسان معتقدند قدمت این مجسمه به ۱۵۰ میلادی بازمی‌گردد.

این مجسمه قبل از ورود به مجموعه «موزه مونستر»، در یک مجموعه خصوصی واقع در «اسن» نگهداری می‌شد، اما هیچ چیز در مورد چگونگی و زمان به دست آوردن مجسمه مشخص نیست.

مشهورترین ادعای یونان برای استرداد اشیاء تاریخی به مرمر‌های پارتنون مربوط است که در سال ۱۸۱۶ توسط لرد الگین از آکروپولیس برداشته شد و اکنون در موزه بریتانیا به نمایش گذاشته شده است. در سال‌های اخیر، رهبران موزه لندن تلاش کرده‌اند با یونان به سازش برسند، اخیراً یک طرح توسط مدیر جدید «موزه بریتانیا» پیشنهاد شده است. هر گونه استرداد کامل در حال حاضر توسط قانون موزه بریتانیا در سال ۱۹۶۳ ممنوع است.

موزه بریتانیا در حال حاضر از نیمی از کتیبه ۱۶۰ متری که در پارتنون نصب شده بود نگهدار می‌کند.

یونان پس از افتتاح یک موزه جدید در تپه آکروپولیس، تلاش برای بازگرداندن مرمر‌های پارتنون را از چند سال پیش آغاز کرده و امیدوار است این موزه جدید روزی خانه این مرمر‌های باستانی شود. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده